diumenge, 14 de març del 2010

Creen plàstic biodegradable en aigua salada

Un equip de químics de la Universitat de Mississippi ha anunciat la creació d’un plàstic que es degrada en presència d’aigua salada. Això serà un gran avenç, poden eliminar futures contaminacions dels oceans.


L’equip, dirigit pel professor Robson F. Storey, ha elaborat aquest revolucionari plàstic que es descomposa en subproductes, que no afecten al
medi ambient, quan entra en contacte amb l’aigua de mar. I tot aquest procés passa en només 20 dies.

El nou plàstic està compost de poliuretà modificat per la incorporació de PLGA [poly (D,L-lactido-co-glycolido)], un polímer que és molt utilitzat en l'elaboració de sutures quirúrgiques biodegradables i en sistemes d'alliberació controlada de fàrmacs.

Mitjançant la variació de la seva composició química es poden obtenir les més variades propietats mecàniques en el producte final en dependència de l’ús previst. Des d'un plàstic suau com la goma fins a estructures rígides.
Al degradar-se, els residus poden incloure diòxid de carboni, àcid làctic, glicòlic, succínic, caproico i L-lisina; els quals tots es troben a la natura.


Però tot i tenir bones impressions, abans de comercialitzar-ho, els científics feran anàlisis sota diverses condicions ambientals i en canvis de temperatura, pH i salinitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada